Hur du bäst packar med träningsutrustning till nya huset
När du flyttar till ett nytt hus är det viktigt att inventera vad du har och vad du behöver packa. Om du till exempel har mycket träningsutrustning måste du ta reda på hur du bäst packar den så att den inte skadas under transporten.
I det här inlägget så kommer vi att kolla på några tips på hur du bäst gör för att packa din träningsutrustning och vad som kan vara bra att tänka på. det för att din träningsutrustning inte ska ta skada en din flytt till nya huset.
Innan du börjar packa
Inventera din träningsutrustning
Se till att du vet exakt vad du har och vad du behöver packa. Det gör det lättare att packa och hjälper dig också att hålla reda på allt.
Kolla också så att du har flyttkartonger som du kan packa i. Om detta saknas så är det flyttkartonger du behöver skaffa innan du kan börja packa, det finns att köpa i diverse butiker och affärer.
Anlita en professionell flyttfirma
Att försöka flytta stora och tunga träningsredskap på egen hand är ett recept för en katastrof. Anlita istället en professionell flyttfirma som hjälper dig med din flytt och städhjälp. De vet också hur de ska lyfta och bära din utrustning på rätt sätt så att den inte skadas - och är försäkrade ifall om något skulle skadas eller gå sönder.
Tips för packning av din träningsutrustning
Nu när du har gjort en inventering av din träningsutrustning och kollat om du har eller behöver införskaffa fler flyttkartonger så kommer vi till själva packningen.
Tips 1. Välj rätt flyttkartonger
Undvik att använda tunna kartonger du du riskerar att botten på kartongen släpper eller kollapsar av vikten från din träningsutrustning. Se också till att välja flyttkartonger som har lämplig storlek för de föremål du ska packa.
Tips 2. Ta isär stor utrustning
Löpband, träningsmaskiner och bänkar t,ex är alla stora utrustningar att ha i ditt hemmagym. Men de kan också vara besvärliga att flytta. För att göra processen enklare kan du ta isär alla stora träningsredskap så tar dom mindre plats och blir inte lika tunga att bära.
Tips 3. Sortera och dela upp din träningsutrustning
Du behöver inte nödvändigtvis packa all din utrustning i en och samma låda. Det kan faktiskt vara bättre att sortera och dela upp sakerna så att du kan packa den på ett säkrare sätt
Man kan till exempel lägga alla dina vikter i en låda och din yogamatta i en annan. Detta gör det lättare att packa och hjälper också till att hålla din utrustning säker från att skadas.
Tips 4. Använd skyddande överdrag
Linda in alla metalldelar på träningsutrustningen med skyddande överdrag som t,ex bubbelplast eller filtar för att förhindra repor eller andra skador. Man kan också använda ett täcke eller kudde för att skydda din träningsutrustning under flytten.
Andra inlägg
- Hur din löpträning kan påverka din tandhälsa
- Kombinera hälsa och företagande
- Lindra ledvärk
- Ger viktväst effektiva resultat?
- Träna på fritiden för att orka jobba
- Motivera dig själv till träning
- Smart kunna göra massage på egen hand
- Inte kul att drabbas av hälseneinflammation
- Så håller du koll på din träning